2008. december 17., szerda

Egy PhD-s élete part II.



A napokban kaptam egy levelet...





A Magyar Köztársaság Külügyminisztériuma

1027 Budapest, Bem rkp. 47. – 1394 Budapest 62., Pf.: 423

Telefon: (+361 458 1259, 458 1300, 458 1840) Fax: (+361 458 1639)

E-mail: Titkarsag.IEUF@kum.hu



Hartmann Bálint elnök

Energetikai Szakkollégium Egyesület

E-mail: hartmann.balint@eszk.org

Budapest, 2008. december 15.

Tárgy: felkérés a Holland-Magyar Fórumon való részvételre

Tisztelt Hartmann Bálint Elnök Úr!

2009. február 5-én Hágában sor kerül a Holland-Magyar Fórum második ülésére, amelyet Jan Peter Balkenende holland kormányfő és Gyurcsány Ferenc miniszterelnök nyit meg. A Fórum mellett hivatalos miniszterelnöki látogatásra is sor kerül.

Engedje meg, hogy ezúton, az érintett tárcákkal történt egyeztetést követően, a Külügyminisztérium koordináló funkcióját ellátva tisztelettel felkérjem a Fórumon történő részvételre. Részvétele nagy mértékben segítené a holland és a magyar vállalatok/kutatóintézetek együttműködésének hatékony fejlesztését és üzleti kapcsolatok létesítését.

A konferencia célja, hogy lehetőséget biztosítson a politikai döntéshozók, a gazdasági élet képviselői és terület szakértői számára a fenntartható energiával és klímával kapcsolatos kérdések megvitatására. A konferencia céljának bemutatását és a részletes programot a melléklet tartalmazza.

A konferencia többek között az alábbi témákban nyújt tájékoztatást

- a legígéretesebb technológiák Hollandiában;

- a 2020 évi klíma-célkitűzések eléréshez szükséges eszközök és módszerek;

- a holland-magyar együttműködés lehetőségei.

A konferencia során a résztvevők workshopok keretében cserélnek eszmét arról, milyen piaci lehetőségek rejlenek az innovatív technológiák alkalmazásában Hollandiában és Magyarországon. Ezen felül a konferencia „matchmaking” keretében lehetőséget biztosít a holland és magyar partnerek közötti közvetlen kapcsolatfelvételre is.

A rendezvény helyszíne a holland Külügyminisztérium Hágában. A konferencia nyelve az angol, ezt kérjük a részvételről hozandó döntésnél figyelembe venni. A Fórumra való kiutazás egyéni finanszírozás alapján történik. A Külügyminisztérium a beérkezett visszajelzések alapján segít a járatok lefoglalásában (javaslat: 2009. február 5. 7:10 Budapest-Amsterdam, 20:40 Amsterdam-Budapest), a holland fél pedig biztosítja a transzfert a repülőtér és Hága között, továbbá gondoskodik a teljes napi ellátásról.

Amennyiben részt kíván venni a kerekasztal konferencián, kérjük, töltse ki a mellékelt jelentkezési lapot és az idő szűkére való tekintettel 2008. december 19-ig küldje vissza a megadott faxszámra vagy e-mail címre. Kérem, hogy a jelentkezési lapon a workshopra vonatkozó részt feltétlenül jelölje meg. Amennyiben személyesen nem tud jelen lenni, szeretném kérni, hogy megfelelően magas szintű és angol nyelvtudású helyetteséről gondoskodjon. A „matchmaking” programpont hatékony megszervezése érdekében, kérjük, legyen szíves kitölteni az Ön által fontosnak talált vagy közölni kívánt adatokat az „Intake Form Matchmaking” formulán, melynek a megadott elérhetőségekre történő visszaküldését legkésőbb 2009. január 5-ig szeretnénk kérni.

Bízva érdeklődésükben és a konferencia sikerében, maradok

tisztelettel:

Szentiványi Gábor

szakállamtitkár

Mellékletek:

- Tájékoztató a Holland-Magyar Fórumról

- Programtervezet a Holland-Magyar Fórumhoz

- Jelentkezési lap

- Intake Form Matchmaking

3 megjegyzés:

  1. Awesome!
    Minden elismerésem mester!
    Azért ez ilyen milestone-szerű nem? :)

    VálaszTörlés
  2. Hát nem tudom hogy melyik irányban milestone, inkább a Szakkolinak mint nekem. De azért persze, igen fasza dolog...

    VálaszTörlés