2008. november 19., szerda

Sverige 2

Na hogy meglegyen a második rész is frenetikus svéd utunkról:

Szerda (igen, már egy hete mához) el lett határozva, hogy iszunk picit. Jött Eszter két kinti ismerőse, Rodrigo aki mehikói és Rafael aki szviszdzsörmen. Mi meg előkaptuk az Unicumot, ami mindenkit fejbebasz, nincs kegyelem. Volt mellék valami édes, szintén tömény lötyi (marinella asszem), meg némi sör, tortilla chips. Aztán amikor a srácok már felettébb odavoltak, akkor elindultunk. Van ugye az Akademien nevű egyetemi bulihely ami állítólag magyon jó. Állítólag be lehet jutni, hogy ha azt mondom hogy valóban, még nincs kártyám, de lesz majd a jövő héten. Na annyi gixer csúszott a dologba, hogy ezen a héten ez már nem volt elég, és a kapuban álló svéd favágót még az oly átlátszó szövegek sem hatották meg hogy születésnapot ünneplünk.
Odébbmentünk, ekkor futott be a két győztes, biciklivel jöttek ugyanis. Lehet kérdezni hogy az mitől lassabb ennyivel, hát attól hogy megízlelte egyikük a betont, csúszós volt az út :)
Irány tovább O'Larrys nevet viselő sportkocsmába, ahol az égvilágon semmi esemény nem volt.
Tovább is álltunk a Bongo Bar fantázianevű helyre, amire mondjuk ATP volt kiírva a bejáratnál, de kit érdekel ugye :) Kabát előtérben lerak, sör rendel (42 SEK, kb 1000 Ft), móka indul. Rajtunk kívül senki nem táncolt, de ennél is furcsább volt, hogy egy reggae buliként hirdetett cuccba hogy kerül Breaking the Law és hasonlók... Aztán ment a móka egészen addig, míg meg nem pillantottuk, hogy Rodrigot két szekus a falnak nyomja a kabátoknál. Mire én elsőként odaértem, már bilincs volt rajta (utólag kiderült, itt a szekunak joga van ilyenekre), és indult a paláver. Szekus elmondta, hogy állítólag pénztárcát próbált lopni és azzal fizetni a pultnál. Ebbe csak annyi stimmelt, hogy a pultnál aznap kb. nem járt a srác. Na szó mi szó, srácot ketten fogják le immáron az utcán, miközben ő ordít, fakkol és minden jót csinál amit egy déli mentalitású ember csinálna lebilincselve és bebaszva. :) Kis idő múlva kiért a helyi erő, értsd a Polis! ami a helyi rendőrséget jelöli. Ők sem sokat szaroztak, jött a rendőrnő és gyorsan végigkérdeztek pár arcot hogy mi történt, aztán bevitték a srácot. Persze nagyon segítőkészek voltak, pl elárulták, hogy hova viszik: "a rendőrségre", meg hogy mit tudunk tenni: "semmit"...
Aztán felkerekedtünk és elmentünk a rendőségre, és felcsengettünk a kaputelefonon (merthogy az van). Válaszolt egy arc kitűnő angolsággal, szinte irodalmi szókinccsel, és elárulta, hogy Rodrigo most még egy ideig vendégszeretetet élvez, aztán valamikor majd hazaengedik. Utólag kiderült, ez alig 2 órával később meg is történt, fogták és elengedték csak úgy.
Több ennyire bebaszós este nem volt, bár nem is álltunk neki úgy igazán. Majd legközelebb.
És tessék a szilveszteren agyalni!

5 megjegyzés:

  1. egy kis verekedéssel még fel lehetett volna dobni :P

    VálaszTörlés
  2. és ezt így hogy?
    ámerikába se lehet inni, svédiában se?
    nemmegyek inet sehova :)

    VálaszTörlés
  3. Inni lehet, csak nem szeretik!
    Egyébként a svédeknél az alkoholárusítás állami monopólium, ergo 3,5%-nál "durvább" cuccot csak Systembolagetben, azaz szeszboltban kapsz.
    Persze a helyiek péntek és szombat esténként alaposan feltankolnak és be is isznak annak rendje és módja szerint...

    VálaszTörlés