2009. szeptember 14., hétfő

Brájton + London

Amíg a többiek az USÁban nyaraltak, a beszédtechnológiával foglalkozóknak folytatódott idén is az Interspeech konferenciasorozat, ezúttal egy angol üdülőváros, Brgihton volt a helyszíne. A saját poszteres előadásomat a konf első napján megtartottam, ideális mértékű érdeklődő mellett, mint az alábbi kép mutatja:


Utána pedig következhetett a lazább program :) A nyitó fogadás a helyi múzeumban volt, ami a nem túl jó szervezés miatt tömegnyomorrá és pincérüldözéssé fajult (képzeljetek el ~800 éhes embert, amikor mindössze 10 pincér szaladgál 1-1 tálca kajával). A diákfogadás már tűrhetőbbre sikerült, bár az meg túl hamar bezárt. Szerencsére a hét során sikerült sok időt eltöltenünk a helyi strandon, így egy fürdés is belefért az amúgy meglehetősen hűvös tengerben. A konferencia zárásaként pedig megtekintettük a Hét Nővérkét, ami bizony csodaszép hely.


A fárasztó konferencia utáni pihenésként átugrottam Londonba, ahol Berni és egy barátnője már várt rám, szóval hármasban töltöttük el a hétvégét, a város felfedezésével. Láttuk a szokásos dolgokat (Big Ben, mókusok a St. James parkban, British Museum, Tower Bridge, double decker teteje, 9 és 3/4. vágány a King's Cross-on, Notting Hill, Science Museum, Buckingham palota őrségváltás, Hyde Park, ...), és kevésbé szokásosakat is (pl. csiga a szobában). Szóval 4 nap alatt ha nem is fért bele minden, de azért kaptunk egy kis ízelítőt London forgatagából. Csak azt sajnálom, hogy a csapolt sörük olyan drága!

3 megjegyzés:

  1. Azért látszik, hogy pár év alatt az ember megtanulja, mire való a konferencia. :)
    Legutóbb Vándorgyűlésen egyik kedvelt professzorunk (Varjú Gy.) jegyezte meg nekem, hogy a konferenciában a legfontosabb dolog a szünet. Mert azt meg lehet nyújtani :)

    VálaszTörlés
  2. Úgy látomsenki nem bir a seggén ülni MO-on:)
    Amugy bejött az angol csapolt? Ahogy hallom kevés benne a CO2, ami nem kiráj sztem.
    Amugy a 9 és 3/4 vágány az honnan jön, mert én elöször Harry Potterben olvastam. Onnan?

    VálaszTörlés
  3. bizony nem sok széndioxidot láttak az ottani sörök. bár főleg Guinness-it ittunk, de abban sem jobb a helyzet. de egyébként az alacsony CO2-tartalom ellenére is élvezhetőek voltak!

    VálaszTörlés