2009. május 14., csütörtök

Szaporulat


Már megint szaporodnak a dolgok idehaza... de most nem untatok már senkit guppijaink sokadik generációjával, helyette bemutatnám új háziállatunkat: a kefirgombát.
Szóval pár hete az egyik kolléga az egyetemen érdeklődött, hogy nem akarok-e belevágni a kefirgomba-tenyésztésbe; persze, hogy bevállaltam. Mindössze annyit kell tenni a sok fehér karfiol-kinézetű cuccal, hogy locsol rá az ember egy kis tejet, cserébe a gomba kefirt gyárt belőle másnapra, amit természetesen meg lehet inni. Azt hiszem, jól sikerül a tenyészet, mert egyre több van belőle, és már nem is tudok annyi kefirt meginni, amennyi termelődik :) szóval aki szeretné kipróbálni, szívesen adok belőle!

2 megjegyzés:

  1. Elso pillantasra igen gusztustalannak tunik a dolog... :)

    VálaszTörlés
  2. hát még a gomba íze milyen furcsa! még szerencse, hogy nem azt kell megenni, hanem csak az általa gyártott kefirt (csak amikor megkaptam, még kísérletezős kedvemben voltam)

    VálaszTörlés